Кога масажът може да е вреден

Добрият масаж ще ви помогне да постигнете пълноценна хармония между тялото и душата, и ще подобри общото ви здравословно състояние. Масажът е естествено средство с много широко приложение в превенцията и излекуването на множество заболявания.

Има обаче случаи, в които масажът бива да бъде прилаган. Тези случаи могат да варират от наличието на дадени, епизодични симптоми до доказаното наличие на конкретни болести.

Прилагането на каквито и да било масажни техники не се препоръчва при хора с доказано по-висока от нормалната телесна температура, както и при хора страдащи от остри инфекциозни болести.

Не бива да се възползвате от масажни терапии и ако кожата ви е възпалена или страдате някакъв вид кожно заболяване.

Хемофилията и разнообразните видове кръвотечения отново са противопоказни за провеждането на масажни процедури.

Друг случай, в който масаж не трябва да бъде правен е наличието на възпалени, много разширени вени, както и всички видове болести, пряко свързани с този вид симптоматика.

Масаж не се прилага и на хората, страдащи от аневризми, както и при хора с медицинско доказано възпаление на лимфните възли и съдове.

Наличието на какъвто и да било вид злокачествени туморни образувания също е абсолютно противопоказно за направата на масаж.

Хората, страдащи от туберкулоза, както и от остри белодробни заболявания също в изобщо не трябва да се възползват от масажни терапии.

Сред симптомите, които се явяват противопоказни за провеждането на масажни процедури е и болезнената менструация.

В случай, че една жена е бременна, но е имала проблеми със задържането на плода, то тя също не бива да се подлага на какъвто и да било вид масажна терапия.

Психичните заболявания, при които се наблюдава силна възбудимост също са сред случаите, в които масажът е силно непрепоръчителен.

Масаж не се препоръчва и при остри хипотонични и хипертонични пристъпи, както и при исхемични кризи на миокарда.

За всички други заболявания или симптоматика, които биха могли да ви притесняват, е задължително да се допитате до професионалното мнение на медицинско лице, преди да посетите масажен кабинет.

Подобни Статии

thumbnail
hover

Как да помогнем на човек, който...

    Гълтането на езика е опасна, животозастрашаваща ситуация – при загу...

thumbnail
hover

12 причини да харесваме бирата

  Освен, че в горещите летни дни една бира ще ни дари със свежест и прохлада...

thumbnail
hover

100 много смешни вица

Две змии седят под един камък и едната пита другата: – Много ли сме отровни...

Добавете Коментар

Трябва да сте влязли в профила си, за да коментирате.