12 причини да харесваме бирата

 

Освен, че в горещите летни дни една бира ще ни дари със свежест и прохлада, оказва се, че тя е полезна и за здравето ни. По следните начини:

 1. Бирата поддържа бъбреците здрави. Финландско проучване е доказало, че именно тя, сред всички алкохолни напитки, е най-полезна за тях. Всяка изпита бутилка бира намалява опасността от бъбречни камъни с цели 40%.
 2. Бирата подпомага храносмилането, особено тъмната, защото е богата на фибри.
 3. Бирата намалява количеството на лошия холестерол в кръвта.
 4. Хубавата бира повишава нивата на витамин B в организма ви, тъй като съдържа много витамини от B-комплекса (B1, B2, B6 и B12). Холандско проучване е доказало, че хората,които редовно консумират тази кехлибарена напитка, имат с 30% по-високи нива на витамин B6 в кръвта си, отколкото онези, неконсумиращи бира. Бирата е много богата и на витамин B12, който има свойството да предотвратява анемията и симптомите, свързани с нея.
 5. Бирата прави костите ви по-силни! Проучване през 2009 година е открило, че завишените нива на силикон, съдържащи се в бирата подпомагат укрепването на костната ни система.
 6. Бирата е естествено средство срещу безсънието, благодарение на лактофлавиновата и никотинова киселини, съдържащи се в нея и подобряват качеството на съня.
 7. Понижава опасността от инфаркт. Хората, редовно консумиращи бира са с 40-60% по-малко застрашени от подобно заболяване.
 8. Бирата спомага и за предотвратяване на запушването на артериите, като елиминира шанса за образуването на съсиреци до минимум
 9. Бирата има свойството да подобрява паметта. Според редица проучвания, е много по-малко вероятно хората, които редовно пият бира да се разболеят от Алцхаймер, отколкото хората, които не обичаттази свежа напитка.
 10. Бирата е средство в борбата срещу стреса. Учени от Университета в Монреал са открили, че пиенето на 2 чаши бира дневно има свойството да намалява стреса и безпокойството.
 11. Оказва се, че бирата е изключително ефикасна и против простуда.

Щом се затопли, ечемикът подобрява значително кръвообращението и улеснява дишането. Облекчава болката в ставите, подсилва имунната система. Как да си баправите такова бирено „лекарство“? Затоплете бутилка бира и добавете четири чаени лъжички мед.

Бирата прави кожата ни по-красива и свежа. Определени витамини в бирата възстановяват кожата и имат изключително благотворен ефект върху пигментацията. Кожата става гладка и чиста.

Убедихте ли се вече в чудодейните свойства на бирата? Тогава, нека започваме! Две бири за по-добра памет, още две за храносмилането, още една за по-здрави кости, една за бъбреците ви и останалото – като лекарство против настинката. Обикновено, това трябва да гарантира добро здраве, нали? J Естествено, шегуваме се. Идеята е не да прекалявате всяка вечер, а по-скоро да се наслаждавате на освежаваща бира от време на време, без да се тревожите за вашето здраве.

Подобни Статии

thumbnail
hover

Кога масажът може да е вреден

Добрият масаж ще ви помогне да постигнете пълноценна хармония между тялото ...

thumbnail
hover

Как да помогнем на човек, който...

    Гълтането на езика е опасна, животозастрашаваща ситуация – при загу...

thumbnail
hover

100 много смешни вица

Две змии седят под един камък и едната пита другата: – Много ли сме отровни...

Добавете Коментар

Трябва да сте влязли в профила си, за да коментирате.